Mindennapjaid fájdalom nélkül

2018. június 05. 19:45 - attilamassage

 Milyen szép mondat. Gondolom, mindenki vágyik erre, és kevés olyan szerencsés van, akinek ez megadatik. Ők biztos valami csoda-lények, földönkívüliek, vagy csak jó a genetikájuk. Biztos ez? Tényleg különlegesek? Vagy csak tudnak valamit, amit más nem? Vagy éppen csinálnak valamit, amit más nem? Szerintem a titok ez. Valamit máshogy csinálnak.

Leggyakoribb fájdalmak a hétköznapokban a nyak, a ,,csuklya”, a lapockák, és a derék, térd, és a boka fájdalma. Haladóknak ez mind együtt. 

Csóváljuk a fejünket, hogy milyen szerencsétlenek vagyunk, mindig fáj a fejem, jaj a vállam leszakad. Elmegyek majd orvoshoz is, csak előbb kipróbálom ezt a fájdalomcsillapítót, ezt a krémet, amit a tévében láttam, ezt a varázsigét, vagy egy csirkét áldozok fel teliholdkor.

Lehet, segít is, órákig, napokig, de újra előjön. 

pain-1015574_640.jpg
Milyen érdekes, hogyha a kocsinkkal, biciklinkkel, a sütőnkkel nem stimmel valami, amihez nem értünk, általában egyből szakemberhez fordulunk. Ha a testünkről van szó, megszokjuk, hogy fáj, hiszen kibírható, majd elmúlik, nem komoly. 

Próbálj meg lyukas gumival hosszú útra indulni autóval. Nem fog menni. A tested is ilyen. Csak nem ismerjük be, hogy nem tudjuk, hogy kellene használnunk. A legtöbb gyakori fájdalom testünk nem megfelelő használatából adódik. 



session-1989711_640.png

A sok ülés, a kényelem átalakítja a testünket. Az emberi test hosszútávú gyaloglásra ,,készült’’ . Sok-sok ezer éven át gyalogolt ha bármit akart csinálni, enni akart, meleget akart, vagy el akart jutni valahova. Nem volt autója, a Flinstone család nem hiteles forrás, nem volt fotele.

Ezek az ember fejlődéséhez képest csak nem régóta léteznek. Nem alkalmazkodtunk hozzá.

Az ülőmunka a mozgásszervekre és a belső szervekre  is rossz hatással van. 

Az ülés jobban megterheli a gerinced, mint az állás. Helytelen üléskor majdnem kétszeresen terhelődnek a porckorongok, mint állás közben. Ha még ezt egyenletesen, egyoldalúan is teszed, kialakulnak a diszfunkciók, mozgásszervi problémák, gerinc bántalmak.

Gondolj bele, hogy ezt nap, mint nap hosszú éveken át teszed. Már az általános iskola első osztályától kezdve napi több órát ülsz. Aztán munkában. Aztán munka után otthon. Mennyit görnyedsz a telefonod fölött. Gyengíted, koptatod csontjaid, ízületeid. Feszíted, vagy épp kikapcsolod izmaid. Egy idő után egy apró rossz mozdulat is elég lehet, hogy például porckorong sérved legyen. Pedig lehet csak a gyerekedért hajoltál le, vagy a cipődért.
back-pain-1911009_640.png


Szóval többségében nem olyan hirtelen jelentkező dolgok ezek, hanem évek kitartó munkájával éred el. 

Nem kell most a kardodba dőlnöd, hiszen nem kapjuk meg a megfelelő tájékoztatást erről, nem érezzük ezeknek a dolgoknak a súlyát, így nem is foglalkozunk vele, amíg nem fáj nagyon. 

Az emberi test hihetetlenül képes alkalmazkodni. A rossz körülményekhez is. Egy ideig. 

Viszont belénk van kódolva a helyes működése is. Szóval tudatosan visszaállíthatod a helyes állapotába. Nem könnyű és nem gyors feladat, de hosszútávon megéri. Viszont ezt helyetted nem csinálja meg senki.

Röviden, amit első lépésben csinálhatsz, hogy újra megtanulsz helyes állni, helyesen ülni, helyesen lélegezni. Helyesen beállítani a munkaasztalod, monitorod. Telefonod fölé nem görnyedsz. Nem egy válladon viszed a táskád.

Többet mozogsz (nem mindegy mit és hogyan), masszázshengert szerzel be

Meglátogatsz egy gyógytornászt, masszőrt és együtt kialakítjátok, hogy hogyan tovább. 

Tudom, Te nem akarsz elmenni senkihez, Te is tudod, hogyan kell tornázni. 

De elindulnál a családoddal úgy egy hosszú autóútra, hogy előtte a youtubon nézett videóról szerelted meg a féket?

Vagy, hogy sohasem vitted még szerelőhöz, és Te sem értesz hozzá?

Folytatás következik, hiszen ilyen érdekes dolgokról fogok írni a következőkben

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://attilamassage.blog.hu/api/trackback/id/tr4214025730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása