Eszköztáram

2018. június 22. 09:29 - attilamassage

Szóval azt már megbeszéltük, hogy ki vagyok, mit csinálok, miért írok. Beszéltünk jól működő izmokról, és, hogy hogyan rontjuk el Őket.

Arról még nem beszéltem hogyan, milyen technikákkal igyekszem én ezeken a problémákon segíteni.



portrait-3138131_640.jpg

Többféle technikával dolgozom, mivel én úgy hiszem így a leghatásosabb. Ezeket a következő hetekben bővebben is be fogom mutatni. Egyre többet találkozhatsz velük, szerencsére kezdenek a köztudatba szivárogni, ezek a hatóanyag nélküli kezelések, terápiák. Valamelyik technikánál érdekes esetet is tudok mesélni hiszen már használom egy ideje. A többinél pedig mivel most tanulom, friss élményeket oszthatok meg, mivel most minden hónapban továbbképzésekre járok.

 

Az első ilyen technika a SVÉDMASSZÁZS.

A svédmasszázs a nyugati masszázsfajták alapja, fogásrendszerén alapul a gyógymasszázs és sportmasszázs is.

Ruha nélküli testfelületen, olajjal vagy krémmel végzett masszázs. Ágyon fekve, vagy széken ülve (itt akár ruhában) történik.

Tökéletes izomlazításra, görcsoldásra, keringés fokozásra, fájdalomcsillapításra, relaxálásra, teljesítmény fokozásra, stressz levezetésére, sőt szülinapi-, vagy karácsonyi ajándéknak sincsen ennél jobb :)

Jó dolog elkapni a görcsös, merev izmokat, és lazítani őket. Bár igaz, ami igaz, kapni is szeretem :) A legjobb mikor teljesen lazultan szinte folyik a nyálam, és élvezem a jóleső fájdalmat, amit egy-egy ropogó csomó, vagy feszes izom nyomása okoz. Szinte olyan érzés, mintha az izmaim fellélegeznének.

Az iskola után a gyakorlatba kellett vetni magam. A szabadidőmben családot, barátokat, szomszédokat, ismerősöket és ismerőseiket, kutyákat, macskákat, bárkit, aki szembejött masszíroztam. Ez szuper volt, hiszen rengeteg emberrel találkoztam, különböző testfelépítéssel, izomzattal, problémákkal, beszélőkével. Menyasszonyom különösen élvezte ezt az időszakot, ekkoriban rajta kb. heti kétszer-háromszor is gyakoroltam. Feláldozta magát értem ez a csodás lány :)

Ezúton is köszönet illeti Tibi barátomat is, akinek a háta hozzájárult ujjaim megerősítéséhez olyan szinten, hogy már kalapács nélkül ütöm be a szöget a falba. Róla még mesélek.

Néhányan kérdezték roppantani nem tudsz? Mint a csontkovácsok? Én azt mondom, hogy amig nem tudjuk mi a baj, mi a probléma addig árthatunk a roppantással. Ezért intek óvatosságra mindenkit, ha csontkovácsokról van szó.Tisztelet a kivételnek. Akik tudják, mit csinálnak, felmérik az állapotod, tesztelnek, kérdeznek, gondolkodnak, elmondják mi fog történni, miért. Nem csak bemész, elmondod, mi fáj, és már csinálja is a standard roppantásokat, amiket mindenkin csinál. Nincs két egyforma kezelés. Minden ember, minden probléma más. Érdemes utána nézni tanulmányainak, nem csak a reklámjainak. De ez igazából a masszőrökre is igaz. Nem szabad csak a reklámra hallgatni.

Jó példa erre Tibi barátom. Évek óta edz, ülő munka. Járt masszázsra rendszeresen. Azt hinnénk, Tibi tip-top állapotban van. Hát nem. Nem tudott háton aludni, mert lezsibbadt a karja, nem tudta a fejét hosszabb ideig jobbra fordítani, hát láb, fenék fájdalommal küzdött. Eljutott egy csontkovácshoz. Megcsinálta, amit tudott. Nincs javulás. Ekkor már feltűnt, hogy a hátának van egy fura íve, rossz tartása. Ajánlás útján rátaláltam egy profi gyógytornászra. Elmondta, hogy gerincferdülés, helytelen testtartás, ezek mellé nem megfelelő edzés, ami a testi diszfunkciókat, fájdalmat okozza. Az ő kezeléseivel, az otthon végzett mobilizálással, az én lazításommal Tibi már sokat javult. De miért kellett éveknek eltelni? Miért nem látta meg vagy küldte tovább őt megannyi szakember, akikkel találkozott.

Következő, amit használok, az a kineziológiai tape és a köpöly . Legközelebb ezekről fogok írni,

Addig is megosztok veletek egy blogot, ami mutatja ezeknek a technikáknak a hihetetlen hatásosságát. Egy hölgy bokatörésének története szinte napról napra. 26. nap és mankó nélkül jár, gipszelve nem volt. Ha nem hiszed, olvasd :

http://majdaztentudom.blog.hu/2018/6

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://attilamassage.blog.hu/api/trackback/id/tr1214064205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása