Sms nyak

2018. szeptember 03. 11:19 - attilamassage

Remélem amikor ezt  olvasod, nem lóg a fejed, mint a képen!

Ha igen, és ez nem az első eset, láthatod milyen terhelésnek teszed ki a gerinced.

A fejed kb 5 kg. Normál tartás mellett ez a súly tökéletesen eloszlik a csigolyákon, a gerincen. De ahogy a fejed elkezded előre dönteni, már a gravitáció is beszáll a játékba.

Lent a képen láthatod milyen szögnél mekkora erővel terheli a fejed és a gravitáció a nyaki csigolyákat. A szövetek izmok megfeszülnek, hogy bírják ezt a terhet.

A nyaki csigolyák védelmében a test kötőszőveti burkot hozhat létre. Idegek, erek kerülhetnek nyomás alá.

Ha ez rendszeres, egy idő után a gerinced elveszti itt a rugalmasságát, alkalmazkodik a megváltozott testtartáshoz, és saját védelmében a szervezet rögzíti is azt. 

 

Cserébe fejfájással, a nyak és a váll merevségével, fájdalmával, banyapúppal, a kar zsibbadásával is jutalmazhat Téged a tested!

Figyelj magadra!��

Az a rossz tartás amiben sok időt töltesz el!

Ne legyél a többség tagja, aki megvárja amíg fáj

Előzd meg a bajokat!

AMI A LEGFONTOSABB, FIGYELJ A GYERMEKEIDRE IS, TANULJÁK MEG A HELYES TARTÁST, HOGY FÁJDALOMMENTES FELNŐTTEK LEHESSENEK!!

Nem található automatikus leírás.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://attilamassage.blog.hu/api/trackback/id/tr9814219145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása